Kom in beweging, jouw keuze voor verandering

Kom in beweging, jouw keuze voor verandering

We krijgen er allemaal mee te maken in ons leven. Verandering. Soms gepland, soms ongepland en vaak ongevraagd. We reageren er ook allemaal anders op want het heeft effect op onze controle. En dat is logisch, want we zijn allemaal verschillende individuen en maken keuze die beweging in gang zet. Maar besef, dat ze voor iedereen van vitaal levensbelang zijn: verandering!

Die veranderingen in je leven waarop je de controle voelt wegglippen

We kennen allemaal wel die momenten in ons leven, wanneer ons leven ingrijpend veranderd en in een stroomversnelling in beweging komt: een feestelijk huwelijk, de blijde geboorte van je kind of een nieuwe uitdagende baan. Het zijn de blije veranderingen die een nieuwe fase in je leven aanduiden.

Maar we weten ook allemaal de negatieve veranderingen in ons leven die enorm impact hebben en waarbij we de controle door onze vingers voelen glippen: een schrijnende scheiding, een treurig overlijden of een onverwacht ontslag. De beste veranderingen, zijn de veranderingen waarvoor je zelf hebt gekozen. Niemand neemt immers de keuze voor een verandering die negatieve gevolgen heeft.

Iedereen die zelf de keuze in de hand neemt, kiest datgene waarvan hij of zij denkt dat het de beste keuze is op dat moment. Zelfs als dat betekent dat het een ongewisse nieuwe toekomst met zich meebrengt. Verandering is soms eng, maar het zorgt dat je jezelf in de spiegel kunt blijven aankijken, en je jezelf realiseert waar je voor staat.

 

Zelf de keuze maken

betekent regie nemen

over verandering.

 

Durf je zelf de keuze over je leven te maken?

Dat is waar SEMFA voor staat: zelf keuzes maken. De regie nemen over je eigen leven. Kies je eigen veranderingen. En bij de veranderingen die je overkomen, is mijn advies: kies de manier waarop je ermee omgaat. En doe dat op alle vlakken in je leven.

Maar hoe doe je dat? Hoe weet je nou welke veranderingen de juiste zijn voor jou? De antwoorden op deze vragen, zijn vaak lastig te vinden, maar je draagt ze zelf bij je. Als je weet wie je bent, wat je wilt en wat je kunt, ben je in staat om je eigen veranderingen te creëren.

verandering keuze beweging en controle

Semfa helpt je jouw veranderingen in beweging te brengen

Met SEMFA kun je jouw veranderingen teweegbrengen. En dat kan op vele vlakken die bovendien elkaar versterken. Wij hebben deze vijf stappen in onze werkwijze en zelf onze naam samengebracht.

  • Sociaal: kies wie je wel en niet in je leven toelaat.
  • Emotioneel: kies hoe je op bepaalde situaties reageert.
  • Materiaal: kies wat je nodig hebt in je leven.
  • Fysiek: kies hoe jij je lichaam belast en benut.
  • Activiteiten: kies wat jij wilt doen in je werk en hobby’s.

Lees hier meer hoe de Semfa Move aanpak voor jou verandering en beweging in je leven brengt >

Maak bewuster je keuze en zet jezelf centraal, pak de controle.

Als je deze keuzes keer op keer kunt maken, breng jij de verandering teweeg waarbij je de controle hebt over je leven. Je kunt bewustere keuzes maken en jezelf centraal zetten.

Dus kom in beweging en creëer je eigen veranderingen. Creëer je eigen leven!

 

Misschien ook interessant?

Wil je meer controle over je toekomst?

Semfa geeft je kennis zodat je controle krijgt over geluk en succes.