Hoe krijg ik zelf controle over mijn klachten?

Hoe krijg ik zelf controle over mijn klachten?

In mijn 20 jaar ervaring als fysiotherapeut heb ik vaak deze vraag gekregen. Mensen willen graag controle over hun dagelijkse beweging, en zelf invloed kunnen uitoefenen op hun klachten. Meestal komt deze vraag op het einde van de behandeling. Net wanneer een fysiotherapeut denkt aan de verslaglegging, nieuwe afspraak inplannen en door naar de volgende patiënt verlies je op dat moment controle over de behandeling van klachten.

Bij het horen van deze vraag gaat het zorghart van de fysiotherapeut sneller kloppen, want je wil je patiënt natuurlijk alle hulp bieden die gevraagd wordt. Vol overgave proberen we de patiënt dan te vertellen hoe een klacht veroorzaakt wordt, wat voor oefeningen er gedaan kunnen worden, hoe lang het gaat duren en wat de negatieve invloeden op de klachten zijn. Dit allemaal met het idee dat het na die uitleg allemaal duidelijk is.

 

Een gevoel van

onmacht maakt zich

meester over je.

 

Gelukkig willen onze patiënten tegenwoordig nog meer weten, en vragen ze door over de oorzaak en de aard van de klachten. Ze willen het begrijpen en de controle zo graag in eigen hand hebben door meer zelf te kunnen doen. Een blik op de klok verraadt dat je alweer tien minuten uitloopt, maar je wilt deze patiënt helpen. Een gevoel van onmacht maakt zich meester over je. Je bent genoodzaakt de patiënt met een onbevredigend antwoord weg te sturen en de volgende patiënt wederom te laat binnen te roepen.

Tijd voor een nieuw format in fysio advies

Dit moet anders! Mensen die meer informatie over hun klachten wensen, moeten deze ook kunnen krijgen. En aangezien niet alle informatie in een fysiotherapie behandeling past, moet dat in een ander format. Hoe gaaf zou het zijn als je gewoon les krijgt in datgene wat je graag wilt weten? Een cursus rugklachten, nekklachten of knieklachten. En dat is precies wat wij praktijken en fysiotherapeuten aanbieden in onze masterclasses en verdiepende workshops. Bekijk ze hier >

fysio oefeningen controle knoppen pijn klachten

Zodra je het zelf begrijpt, kun je er zelf invloed op uitoefenen.

De aanvullende informatie is zo specifiek dat je zelf beter gaat begrijpen waarom je klachten hebt. Want als je het zelf weet, kun je er zelf invloed op uitoefenen. Daarom hebben wij besloten om, naast de fysiotherapie behandelingen en de daarbij gegeven informatie over de klachten, dieper op de inhoud in te gaan in onze coaching gesprekken.

SEMFA leert je hoe je beter met je lichaam en klachten om kunt gaan.

SEMFA geeft je de regie terug.

SEMFA geeft je de controle over beweging.

Misschien ook interessant?

Wil je meer controle over je toekomst?

Semfa geeft je kennis zodat je controle krijgt over geluk en succes.